Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-07-2008   #7 (permalink)
Uzgunum
Amatör Üye

Uzgunum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Türkiyenin En Kaliteli Bilgi Paylasim Mekani AKdenizForum..
Kullanıcı Bilgileri

Üye No: 52638
Extra Bilgiler
Tecrübe Puanı: 19
Rep Gücü : 50
Rep Derecesi : Uzgunum is on a distinguished road
İletişim
13 --->: zorunlu oyun herkez yapmak zorunda

Alıntı:
ares07´isimli üyeden Alıntı
Besıktaş hakkında bilgi istiyorum tarihçesi..
Bakalim da semt olan Be***tas mi? yoksa BJK spor kulubu Hakkinda mi? neyse Once spor kulubu olan Be***tas'tan bilgi verelim hemen memnuniyetle...

Kulüp İsmi:------- Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Kuruluş İsmi:------ Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü
İlk Başkan:------- Mehmet Şamil Bey
Kuruluş Tarihi:---- 1903
İlk Şampiyonluk:-- Jimnastik 1911
Futbol Şubesi Kuruluş Tarihi:---- Ağustos 1911
Futbolda İlk Şampiyonluk:---- 1919 İstanbul Türk İdman Birliği Ligi
Futbol Liglerine İlk Katılış Tarihi:-----1919
Renkler:-------- Siyah - Beyaz
Beşiktaş'In Tarihini eklesem ergenekon destani gibi olur okuyanlari Biktirmamak icin bu bilgiler yeterli diye dusunuyorum..

"Simdi de semt olan Beşiktaş..

Beşiktaş, İstanbul’un en eski semtlerinden biri ayrıca bir ilcesidir. İstanbul Bogazı’nın Rumeli yakasında, Tophane ile Ortaköy’ün arasındadır. Batı’da Sisli ve Kagıthane, güneybatıda Beyoglu, kuzeyde Sarıyer ile komsudur. Yüzölcümü 11.000 kilometrekare, sahil uzunlugu 8375 metre, nüfusu 2000 sayımına göre 190,813'tür. Beşiktaş'ın eski ve yeni sakinleri arasında yaygın olan ve yazılı kaynaklara da gecmis bulunan bir teze göre Beşiktaş adının aslı Beştaş'dır. Bu da Barbaros Hayreddin Pasa'nın gemilerini baglamak icin kıyıya diktirdigi bes tas sütundan gelir. Beştaş adı zamanla Beşiktaş'a dönüsmüstür....

Ben de,"Mehmet akif ersoyla ilgili dusuncelerinizi paylasmanizi istesem cok seyi istemis olurum acaba?

.

Konu Uzgunum tarafından (01-07-2008 Saat 10:00 PM ) değiştirilmiştir.. Sebep: S HARFLERI
Uzgunum isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla