|
Özel Üye
|
--->: SAMSUNG kronolojik liste ve tarihçe
Yeni Yönetim Çağı (1994 ~ 1996)
Yeni Yönetim, yalnızca SAMSUNG'un tekrar yapılandırılmasını içermiyordu. Aynı zamanda toplam müşteri memnuniyeti sağlayan dünya standardında ürünler sunmaya ve iyi bir kurumsal vatandaş olmaya kararlı komple bir devrimdi. Geçmişe baktığımızda Yeni Yönetim, SAMSUNG'un önemli bir dönüş noktası olmuştur ve tüm şirketin "Önce Kalite" esasına göre yeniden şekillendirildiği andır.
Bu dönem boyunca, yarı iletkenlerden bilgisayar monitörlerine, TFT-LCD ekranlardan renkli resim tüplerine kadar 17 farklı ürün, kendi alanlarında global pazar payı açısından en iyi beş ürün arasına girmeyi başardı. Diğer 12'si de kendi alanlarında en iyi pazar sıralamalarını elde etti. LCD'ler gibi bazı alanlarda SAMSUNG, ilk baştan beri bir numara olmayı sürdürdü. 1993 yılında LCD işine girilmesinden bu yana SAMSUNG, tartışmasız bir dünya lideri oldu. Diğer bir örnek de SAMSUNG Heavy Industries'in sondaj gemilerinin, kurulmasından bu yana dünya pazarının %60'ını ele geçirmiş olmasıdır.
SAMSUNG'un bu alanlardaki başarılarının, tüm fabrikalarında kalite kontrolü açısından katı uygulamalarından kaynaklandığına kuşku yok.
"Hat Durdurması" sistemi sayesinde herhangi bir çalışan, düşük kaliteli ürünler tespit ettiğinde montaj hattını durdurabilmektedir. Sorun giderilene kadar üretim durdurulur. SAMSUNG aynı zamanda toplam kalite yönetiminin "Altı Sigma" konseptine bağlıdır.
Tabi ki Yeni Yönetim yalnızca kaliteli ürünlerle değil kaliteli çalışanlarla da ilgiliydi. SAMSUNG dünya çapında herhangi bir iş yaptığında İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi, doğrudan müşterilerle iletişim kuran personel için müşteri hizmetleri eğitimleri düzenler. Hatta Seul'un merkezindeki SAMSUNG'un dünya kalitesindeki oteli olan Shilla Hotels and Resorts, SAMSUNG Life Insurance, SAMSUNG Securities ve SAMSUNG Card gibi ilgisiz şirketlerin çalışanlarına, nezaket kuralları ve müşteri hizmetleri hakkında dersler sunarak katılmaktadır.
SAMSUNG iç altyapısını, SAMSUNG Corporation'ın 48-hour Home Express sistemini ve SAMSUNG Cards'ın hizmet garantisi sistemini kurarak daha tüketici dostu haline getirmiştir.
Bir numara olmak, sosyal refah, çevrenin korunması, kültürel etkinlikler, spor ya da hangi amaç için olursa olsun kurumsal sosyal yükümlülükleri yerine getirmeyi de gerektirmektedir.
Ayrıca SAMSUNG sportif faaliyet alanlarına da etkili biçimde katılmaktadır. Yoğun çabaların sonucunda başkan Kun-Hee Lee, Temmuz 1996 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) üyesi olarak seçildi ve şirketin, dünya sporuna katkı açısından imajını önemli ölçüde geliştirdi.
Dijital Öncü SAMSUNG (1997 ~ 1999)
1997, neredeyse tüm Kore için kara bir yıldı. Bu yıl, neredeyse tüm Kore şirketleri küçüldü. SAMSUNG da bunlardan biriydi. Şirket, iştiraklerinin sayısını 45'e indirerek (İştirak sayısı standardı, Adil Ticaret Yasasına uygun), personel sayısını neredeyse 50.000 indirerek ve 1997'deki %365'lik borç oranını 1999'un sonunda %148'e getirmek suretiyle mali yapısını geliştirerek yeniden yapılandı.
Şirket, 10 iş birimini ülke dışındaki şirketlere 1,5 milyar dolar karşılığında sattı. Bunlar arasında SAMSUNG Heavy Industries'in çok beğenilen inşaat donanımları iş biriminin İsveç'li Volvo AB'ye ve forklift işinin Clark'a satılması da bulunuyordu.
Ortam karışık olmasına karşın SAMSUNG, dijital ve ağ teknolojilerindeki liderliği ve elektronik, finans ve ilgili hizmetlere sürekli odaklanması sayesinde büyümeyi sürdürebilen birkaç firmadan biri oldu.
Dijital çağın öncülüğü (2000 ~ Günümüz)
İkinci bin yılın başlamasıyla, SAMSUNG da ikinci yüzyılına başladı.
Dijital çağ, global iş hayatına devrim niteliğinde fırsatlar ve değişiklikler getirdi. SAMSUNG Group bu değişimlere gerekli tepkiyi verdi ve şu anda iş yapısını, yönetim bakış açısını ve şirket kültürünü, global standartlara uygun olacak hale getiriyor.
SAMSUNG'da her zorluğu bir fırsat olarak görürüz ve dijital teknoloji endüstrisinde dünyanın kabul görmüş liderlerinden biri olarak mükemmel bir konumda olduğumuza inanıyoruz.
"Dünyanın En İyisi" olma kararlılığımız, ürünlerimizin on üçünde, dünya pazar payında bir numara olmamızı sağladı. Hedefimiz, dijital TV'leri, IMT 2000'i ve yazıcıları, şu andaki dünya pazarı lideriler listesine ekleyerek 2 yılı itibariyle ürünlerimizden otuz tanesinin "dünyanın bir numaralı ürünü" olmasını sağlamaktır: yarı iletkenler, TFT-LCD'ler, monitörler ve CDMA cep telefonları.
Her zaman bir adım önden giderek flash bellekler ve bellek dışı ürünler, özel yarı iletkenler, DRAM ve SRAM dahil olmak üzere tüm yarı iletken ürün serimizin araştırma ve geliştirilmesinde tarihi gelişimler yakaladık. Örnek olarak, dört sene üst üste ABD patentlerinde dünyanın "en iyi 10'unda" yer alan ve Araştırma-Geliştirme alanında 1,7 milyar ABD $'ı yatırımı temsil eden 13.000 araştırmacıya sahip SAMSUNG Electronics verilebilir.
Finansal açıdan SAMSUNG, MasterCard tarafından "Yeni Milenyumda En İyi Kart Firması" olarak seçilmiş bir ödeme çözümü olan SAMSUNG Card ile Dünyanın En İyisi olmak konusunda kararlıdır. SAMSUNG Card, Kore'deki sadece kredi amaçlı ilk kart olan "Aha Loan Pass" ile bir yıl içinde 1 milyondan fazla üyeye ulaştı. Ayrıca Euromoney, SAMSUNG Securities'i üst üste üçüncü kez "En İyi Menkul Kıymetler Şirketi" seçti. SAMSUNG Life Insurance ise Fortune'un "Global 500" değerlendirmesinde Hayat/Sağlık sigortaları kategorisinde "10. Büyük Şirket" olarak derecelendirildi.
Şirketimizdeki büyümeyi destekleyen en önemli unsurlardan biri olan marka değerimizi de etkin biçimde geliştirmeye çalışıyoruz. SAMSUNG'un marka değeri, 2001'de 6,37 milyar ABD dolarıyken 2002'de 8,31 milyar ABD dolarına yükseldi ve Interbrand Corporation tarafından en hızlı büyüyen küresel marka olarak belirlendi.
Kendi organizasyonumuzun yapısını incelerken finansal yapımızı ve karlılığımızı sürekli olarak geliştirerek global anlamda rekabetçi hale gelmeyi başardık. Üretim maliyetlerini düşürmek ve marka imajımızı korumak için çok çalışmak, ilerlememize önemli katkılarda bulundu ve SAMSUNG Electronics, S&P ve Moody'sten bir ülkeye verilen değerde kredi notunu alırken SAMSUNG Fire, S&P tarafından, dengesi ve büyüme potansiyeliyle beğenilmiş ve ikinci kez üstü üste A notunu aldı.
Gelişimimizin müthiş hızı, yönetim felsefemizde yansıtılıyor: "İnsan kaynaklarımızı ve teknolojilerimizi, üstün ürünler ve hizmetler oluşturmaya, dolayısıyla dünya toplumuna katkıda bulunmaya adayacağız."
Spor etkinliklerine etkin biçimde katkıda bulunuyor olmamız, toplum ruhunu geliştirmemize yardımcı olurken, şirket karlılığının toplum yararına kullanılmasına aracı oldu. 2000 Sydney Olimpiyatlarının, kablosuz cihazlar alanında Dünya Çapında Olimpiyat Ortağı olarak SAMSUNG, cep telefonları dahil olmak üzere 25.000 gelişmiş dijital kablosuz telekomünikasyon aygıtı sağladı. Aynı hizmetleri 1999 Nagano Kış Olimpiyatları’nda da sunduk ve 2006 Torino Olimpiyatları ve 2008 Pekin Olimpiyatları’nda Dünya Çapında Olimpiyat Ortağı olacağız. SAMSUNG, Asya Oyunları, SAMSUNG Uluslar Kupası Binicilik Yarışması, SAMSUNG Koşu Festivali, SAMSUNG Dünya Şampiyonası (bir ABD LPGA Turnesi) ve dünya çapında bir çok diğer spor etkinliğinin etkin sponsorlarındandır.
2000 yılında SAMSUNG, yeni anlayışa sahip yönetim programını başlattı ve şu anda dünyayı etkisine almış olan büyük dijital değişim dalgalarının önünde yer almayı hedefledi. Gelişmiş teknolojilerimiz, rekabetçi ürünlerimiz ve profesyonel insan kaynaklarımızla, toplumun dijitalleştirilmesine öncülük etmeyi hedefliyoruz.
|